Dit zijn de voordelen van een leasefiets

Wij Nederlanders zijn echte fietsers. Bijna iedereen heeft wel een fiets tot zijn of haar beschikking en vaak is fietsen de snelste manier om ergens te komen. We leren al vanaf jongs af aan hoe we moeten fietsen en we verleren het nooit. Het is dan ook niet gek dat we fietsen voor iedereen zo aantrekkelijk maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van een leasefiets.

Wat is een leasefiets?

Een leasefiets is een fiets die je in bruikleen krijgt van een leasemaatschappij. Eigenlijk net zoals een lease auto. Je betaalt maandelijks een bedrag om de fiets te gebruiken en profiteert van alle voordelen van deze regeling. En dat zijn er flink wat.

Voordelen van een leasefiets

Betaalbaar

Als je graag een duurder model of een elektrische fiets verkiest, dan kunnen de aanschafkosten voor een fiets flink oplopen. Daarom is een leasefiets ideaal: je betaalt maandelijks een vast bedrag voor een fiets in plaats van de hoge aanschafkosten.

Geen onderhoudskosten

Onverwachte onderhoudskosten zijn een ramp. Vaak komen ze op een heel ongunstig moment en we kunnen natuurlijk niet zonder fiets. Gelukkig worden de onderhoudskosten bij een leasefiets gewoon verzorgd door de leasemaatschappij. Zo wordt het goed onderhouden van jouw fiets ook veel laagdrempeliger.

Luxere fietsmodellen

We zeiden het al eerder: door een fiets te leasen maak je het mogelijk om op een veel luxere fiets te rijden dan je anders zou aanschaffen. In plaats van een oud barrel kun je nu echt eens kiezen voor een stevige fiets waar je met een gerust hart lange afstanden op rijdt.

Handig leasen via jouw werkgever

Een fiets leasen is al financieel aantrekkelijk, maar wordt nog interessanter omdat het vaak ook via het Fietsplan van de werkgever kan worden geregeld. Zo bespaar je nog meer geld via deze regeling.