Bron: Istock

Vanaf zomer 2020 betaal je toegang voor dit strand

Tijdens de zomer doen we vaak niets liever dan genieten van zon, zee en strand. In Nederland zijn we gelukkig gezegend met een lange kustlijn en heel veel fijne stranden. Hier kun je neerstrijken op het zandstrand of plaatsnemen bij één van de hippe strandtentjes om het beste van jouw zomer te maken. Maar ook buiten Nederland zijn er veel populaire stranden waar de lokale bevolking en toeristen graag genieten van hun vakantie. Eén van die populaire stranden in La Pelosa op Sardinië.

La Pelosa op Sardinië

La Pelosa is een prachtig strand op Sardinië, een populair Italiaans eiland waar jaarlijks veel toeristen op afkomen. Het strand staat bekend om het helderblauwe water en het prachtige witte zandstrand. Elk jaar wordt het strand overspoeld met toeristen. In de zomer wordt het strand dagelijks door gemiddeld 6.000 mensen bezocht! Dat is niet alleen heel erg druk, maar het heeft ook een negatieve impact op het ecosysteem van het strand. Daarom heeft burgemeester Antonio Diana besloten dat toeristen vanaf de zomer van 2020 niet meer zomaar het strand kunnen bezoeken, maar een kaartje nodig hebben voor toegang. Deze nieuwe maatregel zal bij wijze van test worden ingevoerd deze zomer. Zo wil de burgemeester het aantal bezoekers per dag terugbrengen naar 1.500 mensen.

Hoeveel kost een toegangskaart?

Strandbezoekers een toegangskaartje laten betalen gaat natuurlijk wel ver, maar gezien de dagelijkse drukte en de impact op de natuur van al dit toerisme is de nieuwe maatregel wel begrijpelijk. Het is de verantwoordelijkheid van de burgemeester om het strand ook voor de komende generaties te behouden. Een toegangskaart voor het strand zal zo’n 4 euro gaan kosten. Dit geld wordt gebruikt om het strand te onderhouden en toezicht op het strand te houden. Zou jij wel of niet toegang betalen voor een strand