Drie romantische bestemmingen om met je partner naartoe te gaan

Iedereen heeft wel eens nood aan vakantie, geen betere tijd om de romantiek boven te halen dan als je samen met je geliefde op reis gaat. Hier zijn drie bestemmingen die je zeker moet overwegen, als je van je vakantie een sprookje wil maken.

1. Santorini

Als Parijs de meest romantische stad ter wereld is, dan is Santorini het meest romantische eiland. De hagelwitte gebouwen met hun typerende blauwe daken zijn wereldwijd bekend en vormen samen met de volcanische rotsen van het eiland een prachtig uitzicht. Santorini is momenteel geliefd voor wie wil trouwen op bestemming, maar ook voor een gewone romantische vakantie wordt deze plek steeds vaker als optie overwogen. Niets beter dan samen dineren in één van de talloze restaurantjes en kijken hoe de zon in de zee zakt.

2. Cappadocië

Nog een plek die bekend is door zijn adembenemend landschap, Cappadocië in de Turkse Anatolië heeft een unieke uitstraling door de talloze ‘feeënschoorstenen’, rotsformaties die door regen en wind zijn gevormd. Met zijn vele oude steden is deze locatie perfect voor wie samen wat cultuur wil opsnuiven. Cappadocië is ook befaamd als toeristische trekpleister voor liefhebbers van luchtballonnen, aangezien dit de perfecte manier is om van het uitzicht te genieten. Er worden zo elke avond bij zonsondergang wel tientallen de lucht in gelaten.

3. Buenos Aires

Wie het wat verder weg wil gaan zoeken, kan altijd afzakken naar Argentinië want ook in Buenos Aires hangt romantiek in de lucht. Deze stad heeft volgens vele een Europees kantje, met moderne winkeltjes, restaurants en theaterzalen in overvloed en ook verschillende tuinen waar het heerlijk vertoeven is. Maar als kers op de taart staat Buenos Aires natuurlijk ook bekend voor de Tango. Er worden elke avond verschillende shows gegeven en wie dapper is kan altijd zelf een les volgen, samen met je partner natuurlijk.