Het mysterieuze Marrakech

Marokko is een prachtig land met een fantastische natuur. Een hele populaire bestemming in Marokko is toch wel Marrakech, één van de vier koningssteden. Het is tegenwoordig dé bestemming voor een stedentrip. Het is een stad die mysterie ademt. Je komt er ogen tekort. Echter is Marrakech wel een bestemming waar je op een aantal dingen moet letten en wij leggen je uit waarom.

Geld afhandig maken

In Marrakech draait het, net als in iedere andere populaire toeristische bestemming, om geld. Bijna elke inwoner van Marrakech probeert beter van jou als toerist te worden. De lokale bevolking zal op verschillende slinkse manieren proberen geld afhandig te maken. Dit kan je soms duur komen te staan.

Een groot deel van de lokale bevolking is arm en ze zien jou als rijke toerist. Daarnaast is het ook een compleet andere cultuur, want de meesten zijn moslim. Op allerlei manieren zullen ze proberen geld aan je te verdienen. Ze benaderen je vriendelijk en geven aan dat ze je willen helpen om naderhand geld te vragen voor hun hulp. Met dit in je achterhoofd kun je, als je hulp wilt, vooraf een prijs afspreken. Zo zullen ze je schoenen willen poetsen en je de weg willen wijzen door met je mee te lopen. Ook zijn ze super gehaaid in het verkopen van spullen. Ze geven je bijvoorbeeld een roos, op een manier waarop je denkt dat het een cadeau is, echter zodra je het in je hand hebt dringen ze zich op en weigeren weg te gaan voordat je hebt betaald. Ook sieraden waar jij met enige interesse naar kijkt hangen binnen de kortste keren om je nek en pols. De plaatselijke bevolking zal elkaar altijd steunen, wanneer je niet betaald heb je binnen no-time mannen om je heen staan. Gewoon nee zeggen en voortijdig afkappen dus.

Het chaotische verkeer

Marrakech is een wirwar van straatjes en een gigantisch druk verkeer. Eigenlijk is het als Westerse toerist af te raden om hier een auto te huren. In Marokko zijn wegen vaak niet verlicht en dat maakt het risico op ongelukken groter. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers bij is daarom hoog. Ook zijn er weinig tot geen bewegwijzeringen wat het al een stuk lastiger maakt. Het verkeer staat veel vast en het is een chaos. Zonder huurauto kun jij je prima redden.

Is Marrakech onveilig?

Ondanks dat de lokale bevolking soms een grimmige sfeer creëert, is Marrakech absoluut niet onveilig. Wanneer jij als toerist logisch nadenkt en geen ‘gekke’ dingen doet, zul je een hele leuke tijd hebben in deze mooie stad. Marrakech wordt niet zonder reden één van de 4 koningssteden genoemd en heeft een sprookjesachtig uiterlijk dat je beslist een keer gezien moet hebben.