Beslagen autoruiten? Met deze lifehacks kom je er snel vanaf

Je wordt wakker en kijkt naar de wekker. Verdorie, je hebt je verslapen! Je hebt nog 15 minuten om op je werk te komen. Snel douchen, kleding aan en hup de auto in! Er is echter één probleem: wanneer je bij de auto aankomt, merk je dat de autoruiten beslagen zijn. Frustrerend! Gelukkig zal je deze situatie bij het toepassen van onderstaande tips niet meer tegenkomen.

Zorg ervoor dat vocht naar buiten kan

Wil je van die beslagen ruiten af? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat vocht een uitweg vindt. Dat doe je door ventilatiekanalen te laten openstaan. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van vochtabsorberende producten, zoals een auto-ontvochtiger, ook wel vochtvreter auto genoemd.

Houd je auto zo droog mogelijk

Als je beslagen ruiten wilt voorkomen, dan is het ook belangrijk dat je je auto droog houdt. Hoe je dit doet? Vermijd natte spullen in je auto mee te nemen. Als het bijvoorbeeld geregend heeft en je jas nat is, dan kan je hem beter in de kofferbak neerleggen.

Maak tijdig de afvoerkanalen proper

Ook dit is een belangrijke tip als je een dampaanslag wilt vermijden. De afvoerkanalen van je auto kunnen verstopt raken, hierdoor kan regenwater soms geen kant op en dan is er een kans dat het in je auto terechtkomt. Op tijd schoonmaken dus!

Shampoo als wondermiddel

Dure middeltjes kopen om dampaanslag van je ruiten te verwijderen? Waarom zou je! Je hoeft enkel de shampoo uit je badkamer te halen en er een beetje over de binnenkant van je autoruit te smeren. Makkelijk, goedkoop én efficiënt!

Airco is je vriend

Oké, het is begrijpelijk als je tijdens de wintermaanden niet echt staat te springen om de airco in je auto aan te zetten, maar toch is het verstandig. Door eventjes je airco aan te zetten zal je heus niet meteen in een ijspegel veranderen, het zal je wel helpen om vocht uit de lucht te halen en daardoor maakt damp geen kans! Daarnaast is airco ook goed voor het verwijderen van vieze luchtjes. Win-win.