Zo kun je zien wie jou ontvolgd heeft op social media

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Waar we 20 jaar geleden nog nauwelijks bekend waren met social media, wordt ons leven nu beheerst door platformen als Instagram, Facebook, Twitter en TikTok. Elke generatie heeft zo zijn eigen platform van voorkeur, maar bijna alle platformen werken min of meer volgens dezelfde principes. We volgen, liken en delen naar hartenlust en hopen daarmee natuurlijk een zo groot mogelijk publiek te bereiken. En volgers verzamelen is daar een heel belangrijk onderdeel van.

Volgen en ontvolgen

Het delen van alle ups en downs van jouw leven op social media is natuurlijk leuk, maar het wordt extra bijzonder als je veel volgers hebt. Ze leven met je mee en tonen hun waardering voor jouw posts en bijdragen. En als je het slim aanpakt, kun je er ook nog eens geld mee verdienen als een echte influencer. Maar daarvoor zul je heel actief met jouw volgers aan de slag moeten gaan. Wat trekt volgers aan? Wat houdt hun aandacht vast? En, niet geheel onbelangrijk, wie ontvolgen je?

Zo kun je zien wie jou heeft ontvolgd

Of je nu puur voor jouw plezier dingen deelt op social media of er meer zakelijk bij betrokken bent, als iemand je ontvolgt, is dat nooit leuk. Wie is eigenlijk de persoon die jou ontvolgt heeft? Op social mediaplatformen kun je dit helaas niet zien. Maar gelukkig is er een manier om erachter te komen wie jou heeft ontvolgd! Daar heb je namelijk gewoon een app voor. Met Followers Track for Instagram, of soortgelijke apps in de App Store of op Google Play, kun je snel zien wie jou onlangs heeft ontvolgd op Instagram. En als je met gelijke munt terug wilt betalen, kun je diegene ook direct zelf ontvolgen via de app. Handig!