Tips voor streeploos ramen wassen

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je hebt lang staan boenen op je ramen en ze zien er blinkend uit, maar als je goed kijkt, zie je dat er allemaal strepen zijn achtergebleven op je ramen. Zonde van je werk. Hoe voorkom je dat er strepen achterblijven? Lees snel verder!

Benodigdheden

  • Een sopje met heet water en afwasmiddel
  • Een spons
  • Een trekker
  • Een doekje
  • Een zeem

Streeploos ramen lappen

Maak allereerst een sopje met heet water en afwasmiddel. Gebruik niet teveel afwasmiddel want dat kan juist zorgen voor strepen op je ramen. Vervolgens maak je de vensterbank onder het raam leeg en maak je zowel de vensterbank als de kozijnen schoon met een doekje. Daarna start je met het wassen van de ramen. Je veegt het vuil weg van je ramen met een vochtige doek. Pas als al het vuil weg is, maak je de ramen nat met de spons. Het sop dat nu op je ramen zit, trek je vervolgens met de raamtrekker één kant op. Zorg ervoor dat de banen die je hiermee trekt elkaar overlappen. Het is heel belangrijk om een goede trekker te hebben. Als het rubber van de trekker niet in goede staat is, kan het strepen achterlaten op je raam. Controleer dus goed of het rubber van jouw trekker scheurtjes en barstjes bevat.

Nadat je zoveel mogelijk vocht op je raam naar één kant hebt getrokken met je trekker, pak je de zeem erbij. Hiermee maak je de ramen zo droog mogelijk.

Extra tip

Doe wat autoshampoo met wax in het sopje waarmee je je ramen lapt. Door de wax in de autoshampoo komt er namelijk een dun laagje op je ramen waardoor het vuil zich minder eenvoudig kan hechten op de rame