Tips voor goedkoop verhuizen

Verhuizen is een activiteit waar flink wat tijd en ook geld in gaat zitten. Mensen die gaan verhuizen, betalen dit doorgaans niet eventjes vanuit hun achterzak. Mocht je krap bij kas zitten en op je budget moeten letten, dan kun je onderstaande handige tips voor verhuizen met weinig budget gebruiken om zo voordelig mogelijk een nieuwe woning te betrekken.

Schakel bekenden in, zoals vrienden en familie

Een manier om een verhuizing betaalbaar te houden, is optimaal gebruikmaken van je netwerken. Vaak zijn vrienden, kennissen, familieleden en/of goede collega’s wel bereid hun handen uit de mouwen te steken en je te helpen! Gooi gewoon berichtjes in WhatsApp, op Facebook of Twitter en vraag om steun in jouw kring. Vaak melden zich spontaan mensen aan, waardoor het inschakelen van een verhuisbedrijf – wat flink in de kosten kan gaan lopen – niet nodig is. Hiermee kun je al snel zo’n 1000 tot wel 2500 euro besparen.

Goedkoop spullen inslaan

Heb je een woning op het oog, maar moeten er qua meubilair en accessoires nog veel aankopen gedaan worden? Ga dan voor goede tweedehands spullen. In kringloopwinkels, maar ook via Marktplaats vind je de mooiste spullen voor de scherpste prijzen. Neem hiervoor de tijd en begin ruim van tevoren met jouw zoektocht. Dikwijls is het zelfs mogelijk om via Marktplaats of Facebook gewoon gratis spullen te krijgen, als je goed zoekt en geduld hebt. Dat maakt een verhuizing natuurlijk wel erg voordelig!

Klusjes die je zelf kunt doen

Verder zijn er in huis natuurlijk uiteenlopende klusjes die je gewoon zelf kunt doen, zonder dat je een professional hoeft in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de woning aan de binnenkant en buitenzijde. Kleine reparaties doe je natuurlijk ook zelf, zoals het repareren van lampen, de deurbel en soortgelijke klussen. Op deze manier kun je flink wat geld besparen!