De hotspots van Utrecht

Een stedentrip in het buitenland is leuk, maar heb je wel eens een stedentrip in eigen land gedaan? Bijvoorbeeld in Utrecht? De Domstad ligt middenin ons land en is daardoor heel goed bereikbaar. Qua inwoneraantal is Utrecht de vierde stad van Nederland en de stad heeft daarom heel veel te bieden.

Bezoek de Domstad

Utrecht is één van de studentensteden in ons land. Er is qua horeca en uitgaan veel te beleven. Er vinden leuke activiteiten, festivals en markten plaats in de Jaarbeurs, maar ook op andere locaties. Winkelcentrum Hoog Catharijne heeft recent een make-over gehad. Het is nu nog leuker en een fijne toevoeging op het gezellige oude centrum. Houd je van cultuur? Dan kun je in Utrecht ook veel beleven. Wij geven alvast de leukste tips.

Must sees in Utrecht

Hoog Catharijne

We verklapten het al, Hoog Catherijne is recentelijk in een compleet nieuw jasje gestoken en het resultaat mag er wezen. Het is een echte hotspot geworden. Er zijn veel leuke winkels gevestigd, maar de foodcourt is wat ons betreft het absolute hoogtepunt!

Het Utrechts Archief

In Het Utrecht Archief dompel je jezelf onder in de rijke historie van de stad. Bovendien zijn de exposities gratis te bezoeken.

De Domtoren

De Domtoren is één van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad en tevens de hoogste kerktoren van Nederland met een hoogte van 112,5 meter. Niet te missen en je wilt het óók niet missen. Wist je trouwens dat je de Domtoren ook kunt beklimmen? Helaas moet je wel even wachten, want momenteel is de Domtoren in de steigers gehuld en dat gaat jammer genoeg ook nog even duren. Dan maar even turen naar de Domtoren vanaf een plaatje.

De Oude Hortus

Ben je gek op planten? Dan mag een bezoek aan De Oude Hortus niet ontbreken. Dompel je onder in een oase van groen in het hart van de stad. Een prima moment om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van een lunch en koffie.

The Streetfood Club

Liever niet naar de Oude Hortus, maar wel zin in een hapje eten? The Streetfood Club is een Instagramwaardige hotspot die je moet bezoeken. Hier geniet je van streetfood uit alle windstreken en kun je gelijk een leuke foto schieten voor je social media kanalen.

Utrecht vanaf het water

Vanaf het water zie je een heel andere kant van Utrecht. Ook zin om de stad vanaf het water te verkennen? Je kunt een rondvaart door de stad doen, maar ook zelf een kano huren of gaan suppen.