Waar moet je op letten bij het kopen van een zonnebril?

Iedereen zou één of meerdere zonnebrillen in zijn lade met accessoires moeten hebben liggen. Een zonnebril is namelijk het ultieme mode accessoire bij mooi weer. En daarbij is het dragen van een zonnebril ook belangrijk om jouw ogen te beschermen tegen UV-straling. Maar hoe kies je nu de ultieme zonnebril uit? Wij helpen je uit de brand.

Waar let je op bij de aanschaf van een zonnebril?

Als je gaat shoppen voor een nieuwe zonnebril kan het aanbod overweldigend zijn. Elke winkel heeft wel zonnebrillen in het assortiment en er is veel keuze qua stijlen en prijzen. Natuurlijk is het belangrijk om te letten op de stijl en kleur van de zonnebril, maar vergeet ook zeker niet een kwaliteitscheck te doen. Goede kwaliteit en oogbescherming is minstens zo belangrijk als een goede look.

Onze zonnebrillentips

Montuur

Als je een nieuwe zonnebril gaat kopen, wil je natuurlijk wel dat deze goed bij jou past. Pas een aantal verschillende soorten om een indruk te krijgen van welke monturen bij jou passen. Niet elke zonnebril staat goed op elke gezichtsvorm.

Kleur

Net als de vorm, past ook niet elke kleur zonnebril bij ieder gezicht. Ontdek welke kleuren jouw gezicht complementeren én passen bij jouw zomeroutfits en matchen bij de modeprint van 2020.

UV-bescherming

Let bij de aankoop van een zonnebril altijd op de mate waarin de zonnebril jouw ogen beschermd tegen schadelijke UV-straling. Let hierbij op labels zoals UV400 of 100% UV-bescherming om zeker te zijn van goede bescherming.

Kwaliteit

Vaak geeft de prijs al veel weg over de kwaliteit, maar let ook zelf goed op. Controleer waar het frame van is gemaakt en besteed extra aandacht aan de glazen van de zonnebril. Echte glazen brillenglazen zijn krasbestendig, maar gaan sneller kapot. Kunststof glazen breken minder snel, maar zijn gevoelig voor krassen.