Dit wordt dé modeprint van 2020

We houden jou graag op de hoogte van wat de mode orakels te zeggen hebben. Volgens de experts op modegebied is 2020 het jaar van de print. Maar niet zomaar een print. Vergis je niet. De prints moeten iets van retro hebben, ze moeten vrouwelijk zijn en ook nog kleurrijk. We leggen uit wat we precies bedoelen met de trends voor 2020, zodat je de plank niet misslaat wanneer je weer gaat shoppen.

Retro

Met retro bedoelen we in ieder geval niet dat je helemaal teruggaat naar de tijd van de renaissance. De retro prints en look zijn gebaseerd op de kleding van de jaren negentig. Raak geïnspireerd door de schotse schooluniform print (oh baby baby), de geblokte kleding en ruitjes. Kortom, de trend voor 2020 gaat over rechthoekige patronen. Deze patronen zijn stoer en krachtig. Maar er is ook ruimte voor organische vormen, denk dan bijvoorbeeld aan de bloemetjes print. Lief, sierlijk en vrouwelijk. Dat brengt ons naar het volgend onderdeel van de 2020 trends: feminine.

Vrouwelijk

De trend van de prints gaat niet enkel en alleen over de print zelf. Zorg ervoor dat de print goed gecombineerd wordt met vrouwelijke kledingstukken. Denk hierbij aan een korte rok of een kokerrok met een ruitdessin. Een jurk met een mooie fijne print is ook helemaal in.

Kleurrijk

Naast print gecombineerd met de juiste kleding, is de kleur natuurlijk uiterst van belang. De tijd van ‘all black’ is eventjes passé. Die grijze effen jurk kun je voor nu ook vergeten. Vaarwel vijftig tinten grijs, welkom kleur. De trendkleuren zijn bijvoorbeeld geel, blauw en roze. Vergeet alsjeblieft geen groen toe te voegen aan je garderobe. Deze kleuren zijn allemaal helder en fris. Wacht niet op de zomer om deze kleuren te dragen. Schijn vandaag nog.